کیوسک بین الملل تابناک

گزارش جدید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از پیشرفت غنی‌سازی ایران/ هشدار لهستان به اروپا درخصوص جنگ جهانی سوم/ گفت‌وگوی پوتین و جانسون درباره برجام/ بیش از ۸۰ کشته و زخمی در ناآرامی‌های امروز سودان

گزارش جدید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از پیشرفت غنی‌سازی ایران، هشدار لهستان به اروپا درخصوص جنگ جهانی سوم، گفت‌وگوی پوتین و جانسون درباره برجام، بیش از ۸۰ کشته و زخمی در ناآرامی‌های امروز سودان و استقبال طالبان از بازگشایی دفتر نمایندگی اتحادیه اروپا در کابل از مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
کد خبر: ۱۰۸۴۱۰۰
|
۰۳ آبان ۱۴۰۰ - ۲۲:۳۰ 25 October 2021
|
13081 بازدید
|
۳

گزارش جدید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از پیشرفت غنی‌سازی ایران/ هشدار لهستان به اروپا درخصوص جنگ جهانی سوم/ گفت‌وگوی پوتین و جانسون درباره برجام/ بیش از 80 کشته و زخمی در ناآرامی‌های امروز سودان

کیوسک بین الملل تابناک: گزارش جدید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از پیشرفت غنی‌سازی ایران، هشدار لهستان به اروپا درخصوص جنگ جهانی سوم، گفت‌وگوی پوتین و جانسون درباره برجام، بیش از ۸۰ کشته و زخمی در ناآرامی‌های امروز سودان و استقبال طالبان از بازگشایی دفتر نمایندگی اتحادیه اروپا در کابل از مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.

گزارش جدید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از پیشرفت غنی‌سازی ایران

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز دوشنبه گفت که ایران گازدهی اورانیوم ۲۰ درصد غنی شده بیشتری را به یک سانتریفیوژ پیشرفته خود انجام داده که غیر از اورانیوم‌هایی است که پیشتر تا ۶۰ درصد در سایت نظنز غنی سازی شده بود.

به گزارش رویترز، دیده‌بان هسته‌ای سازمان ملل در بیانیه‌ای اعلام کرد: «ایران هفته پیش به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اطلاع داده که به طور موقت، گازدهی اورانیوم ۲۰ درصد غنی شده را به یک «تک ماشین و آبشار‌های میانی، بدون هیچگونه جمع آوری محصولات» آغاز کرده است.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی افزود که پیشتر راستی آزمایی کرده که ایران گازدهی به یک سانتریفیوژ IR-۶ را آغاز کرده، اما محصول جمع‌آوری نشده بود.

«محمد اسلامی» رئیس سازمان انرژی اتمی ایران نیز چندی پیش در مصاحبه‌ای تلویزیونی در خصوص ذخیره سازی اورانیوم با غنای ۲۰ درصد گفته بود: از رقم ۱۲۰ کیلو عبور کرده‌ایم و در این موضوع از برنامه جلوتر هستیم، پیشتر طبق برجام قرار بود که سوخت اورانیوم ۲۰ درصد به راکتور تهران داده شود، اما داده نشد و اگر ساخت این میزان سوخت را خودمان آغاز نمی‌کردیم این موضوع امروز به یکی از معضلات مان تبدیل می‌شد.

این گزارش در حالی منتشر می‌شود که «علی باقری» معاون وزیر خارجه ایران قرار است روز چهارشنبه در بروکسل با «انریکه مورا» هماهنگ کننده کمیسیون مشترک برجام دیدار کند.

هشدار لهستان به اروپا درخصوص جنگ جهانی سوم

«متیوش موراویکی» نخست‌وزیر لهستان به اتحادیه اروپا درخصوص برانگیختن «جنگ جهانی سوم» از طریق ممانعت از دسترسی ورشو به صندوق‌های مالی بروکسل هشدار داد.

به نوشته روزنامه «لوکزامبورگ تایمز»، موارویکی در مصاحبه‌ای که روز دوشنبه منتشر شده است تهدید کرد دولتش «از حقوق ما با هر سلاحی که در دسترس باشد دفاع خواهد کرد.»

 

گزارش جدید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از پیشرفت غنی‌سازی ایران/ هشدار لهستان به اروپا درخصوص جنگ جهانی سوم/ گفت‌وگوی پوتین و جانسون درباره برجام/ بیش از 80 کشته و زخمی در ناآرامی‌های امروز سودان

نخست‌وزیر لهستان در ادامه گفت، کشورش قادر است با وتوی لوایح پارلمان اروپا، برنامه‌های جاه‌طلبانه اتحادیه اروپا درخصوص کاهش تولید گازهای گلخانه‌ای را مختل کند.

او در ادامه گفت، تصمیم جنجالی لهستان برای در اولویت قرار دادن قانون اساسی خود دربرابر قوانین اتحادیه اروپا تا پایان سال جاری میلادی تصویب می‌شود.

موراویکی افزود، اتحادیه اروپا باید از اتخاذ اقدامات تنبیهی متقابل صرف نظر کند و «این عاقلانه‌ترین کاری است که می‌توانند انجام دهند زیرا در این صورت در حالی که تفنگ روی سر یکدیگر گذاشته‌ایم گفت‌وگو نمی‌کنیم.»

«دونالد تاسک» رهبر حزب مخالف موراویکی و رئیس سابق شورای اروپا در واکنشی گفت، اظهارات او اتحادیه اروپا را «بهت‌زده» کرده است.

از سوی دیگر اتحادیه اروپا نیز در واکنشی به اظهارات نخست‌وزیر لهستان اعلام کرد، در میان کشورهای عضو این نهاد اروپایی «جایی برای لفاظی با اشاره به جنگ وجود ندارد».

این تنش‌ها از ماه گذشته و زمانی آغاز شد که دادگاه قانون اساسی لهستان طی حکمی اعلام کرد، قوانین این کشور بر قوانین اتحادیه اروپا تقدم دارد.

در این حکم آمده است، در صورتی که قوانین وضع شده توسط اتحادیه اروپا با قوانین داخلی لهستان تناقض داشته باشند، قوانین لهستان دارای اولویت خواهند بود.

موراویکی در آن زمان گفت: «ما نیز حقوقی مشابه دیگر ملت‌ها داریم. می‌خواهیم به این قوانین احترام گذاشته شود. ما مهمانی ناخوانده در اتحادیه اروپا نیستیم و از این رو، موافق نیستیم که ما را کشوری درجه دو تلقی کنند.»

علاوه بر او، «ویکتور اوربان» نخست‌وزیر مجارستان که سال آینده رقابت انتخاباتی تنگاتنگی را پیش‌ روی دارد، بروکسل و واشنگتن را به تلاش برای دخالت در سیاست مجارستان متهم کرده و از حامیان خود خواسته است از دستاوردهای دولت ملی گرای وی دفاع کنند.

گفت‌وگوی پوتین و جانسون درباره برجام

بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، روز دوشنبه در اوج اختلافات دیپلماتیک بین دو کشور با یکدیگر تلفنی گفت‌وگو و پیرامون توافق هسته‌ای ایران تبادل نظر کردند.

به گزارش دفتر نخست وزیری انگلیس، بوریس جانسون گفت که دو کشور به عنوان اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد و قدرت‌های بزرگ اقتصادی جهان که از تاریخ طولانی مشترکی برخوردار هستند وظیفه دارند تا برای مقابله با چالش‌های مشترک مانند تغییرات آب و هوایی و حفظ توافق‌های بین‌المللی مانند برجام همکاری کنند.

انگلیس و روسیه دو عضو توافق هسته ای ایران هستند که به رغم خروج یکجانبه ایالات متحده و فشار رئیس جمهوری سابق این کشور برای نابودی این توافق، در آن باقی‌ مانند. ایران هم تا یک سال پس از خروج آمریکا از برجام به تمامی تعهداتش ذیل این توافق عمل کرد تا به کشورهای اروپایی که وعده می‌دادند آثار خروج واشنگتن از توافق را جبران می‌کنند، فرصت دهد تا برای تحقق این وعده تلاش کنند.

اما پس از گذشت یک سال از خروج آمریکا از برجام، تهران اعلام کرد با توجه به اینکه کشورهای اروپایی به وعده‌هایشان عمل نکرده‌اند، در چند گام تعهداتش ذیل برجام را کاهش خواهد داد. کاهش تعهدات ایران بر اساس مفاد توافق هسته‌ای برجام صورت می‌گرفت.

گزارش جدید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از پیشرفت غنی‌سازی ایران/ هشدار لهستان به اروپا درخصوص جنگ جهانی سوم/ گفت‌وگوی پوتین و جانسون درباره برجام/ بیش از 80 کشته و زخمی در ناآرامی‌های امروز سودان

جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری مسئولیت پذیر بارها اعلام کرده است که در صورت لغو تمام تحریم‌های آمریکا به نحوی که قابل راستی آزمایی باشد، به اجرای تعهداتش در برجام بازمی‌گردد.

بوریس جانسون در ادامه گفت‌وگو با رئیس جمهوری روسیه درباره بحران اقلیمی و اجلاس آب و هوایی گلاسکو گفت و گو کرد. وی از اینکه پوتین به دلیل اوضاع کرونا در روسیه، در اجلاس گلاسکو حضور نمی‌یابد ابراز تاسف اما از گام‌های روسیه برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای تا سال ۲۰۶۰ استقبال کرد.

جانسون همچنین عنوان کرد که لندن از سطح پایین روابط با مسکو رضایت ندارد. وی بیان داشت که اختلاف نظرهای دوجانبه چشمگیری از جمله ادعای مسمومیت جاسوس دوجانبه روس در انگلیس بر قوت خود باقی است.

آن‌ها همچنین درباره اوضاع افغانستان هم گفت‌وگو کردند و نخست وزیر انگلیس تاکید کرد که شناسایی رسمی طالبان باید منطوط به رفتار این گروه از جمله احترام به حقوق بشر باشد.

بیش از ۸۰ کشته و زخمی در ناآرامی‌های امروز سودان

کمیته مرکزی پزشکان سودان از کشته شدن سه نفر و زخمی شدن بیش از ۸۰ نفر در درگیری‌های امروز این کشور پس از وقوع کودتای نظامی خبر داد.

کمیته مرکزی پزشکان سودان شامگاه دوشنبه در صفحه فیسبوک خود، تعداد تلفات در اولین روز کودتای نظامی را منتشر کرد.

کمیته مزبور اعلام کرد که روز دوشنبه سه نفر بر اثر تیراندازی نیروهای «شورای نظامی» کشته شده و بیش از ۸۰ تن زخمی شدند.

ارتش سودان امروز قدرت را در دست گرفت و اعضای دولت انتقالی را که قرار بود پس از سرنگونی عمر البشیر، امور کشور را در دست بگیرند، بازداشت کرد.

«عبدالفتاح البرهان» رئیس شورای حاکمیت انتقالی سودان در کنفرانس مطبوعاتی از انحلال شورای حاکمیتی، کابینه و برکناری استانداران و اعلام حالت فوق‌العاده خبر داد.

گزارش جدید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از پیشرفت غنی‌سازی ایران/ هشدار لهستان به اروپا درخصوص جنگ جهانی سوم/ گفت‌وگوی پوتین و جانسون درباره برجام/ بیش از 80 کشته و زخمی در ناآرامی‌های امروز سودان

سودان از سال ۲۰۱۹ و پس از سقوط حکومت «عمر البشیر» وارد یک چرخه کشمکش قدرت میان نظامیان و سیاستمداران غیرنظامی شده است. مخالفان دولت نظامی، ارتش سودان را به دست داشتن در این کودتا و تلاش برای بازگرداندن سودان به دوره عمر البشیر متهم کردند.

دو روز پیش هم ائتلاف «اعلامیه آزادی و تغییر» سودان (حامی نخست وزیر و دولت) در بیانیه‌ای ضمن تأکید بر حمایت خود از نخست‌وزیر این کشور، درباره «کودتای خزنده» هشدار داده بود.

استقبال طالبان از بازگشایی دفتر نمایندگی اتحادیه اروپا در کابل

طالبان از تصمیم اتحادیه اروپا برای بازگشت هیات دیپلماتیک خود به کابل استقبال کرد.

روزنامه فایننشال تایمز به نقل از سخنگوی اتحادیه اروپا گزارش داده که این اتحادیه تمایل دارد نمایندگی سیاسی‌اش را در کابل بازگشایی کند.

طالبان با استقبال از بازگشایی نمایندگی سیاسی اتحادیه اروپا در کابل، این اقدام را آغاز روند تعامل با کشورهای اروپایی دانست.

گزارش جدید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از پیشرفت غنی‌سازی ایران/ هشدار لهستان به اروپا درخصوص جنگ جهانی سوم/ گفت‌وگوی پوتین و جانسون درباره برجام/ بیش از 80 کشته و زخمی در ناآرامی‌های امروز سودان

«احمد الله وثیق»، معاون سخنگوی طالبان گفت: «این تصمیم اتحادیه اروپا که در آینده نزدیک دفترشان را بازگشایی می‌کنند یک گام خوب است؛ هم به نفع افغانستان است و هم این اتحادیه. آنان از نزدیک کارهای خود را تعقیب و ارزیابی خواهند کرد. در مورد امنیت آنان نیز اطمینان می‌دهیم که امنیت تمام دفاتر و افرادشان به‌صورت مطمئن تامین خواهد شد.»

به گزارش روزنامه فایننشال تایمز، اتحادیه اروپا تصمیم گرفته است که تا یک ماه دیگر فعالیت‌های سیاسی‌اش را محدود با طالبان از سر بگیرد, این اقدام به معنای به رسمیت شناختن حکومت کنونی نیست.

«نبیله مسرالی»، سخنگوی اتحادیه اروپا گفت: «همانطور که بارها گفته‌ایم، این نشانه به رسمیت شناختن حکومت طالبان نیست. ما می‌خواهیم با نزدیک شدن بتوانیم به مردم افغانستان که به کمک ما احتیاج دارند، بهتر کمک کنیم و ناگزیر باید با طالبان تعامل داشته باشیم.»

پس از سقوط حکومت پیشین دفتر سیاسی اتحادیه اروپا در کابل در کنار سایر نهادهای خارجی و سفارتخانه‌ها مسدود گردید. از سویی دیگر نیز، شماری از کشورهای غربی فعالیت‌های سیاسی مربوط به افغانستان را از کشور قطر به پیش می‌برند.

در همین‌حال، «عبدالقهار بلخی» سخنگوی وزارت خارجه دولت موقت طالبان در این باره نوشت: «آغاز ماموریت اتحادیه اروپا یک اقدام مثبت است و ما از آن استقبال می‌کنیم. همان طوریکه امنیت دیگر سفارتخانه‌ها تضمین است، امنیت سفارت‌خانه‌ها و کارمندان اروپایی نیز تضمین خواهد بود.»

هم اکنون کشورهای غربی نمایندگی‌های سیاسی خود را از کابل به دوحه، پایتخت قطر انتقال داده‌اند.

بر اساس گزارش‌ها، اتحادیه اروپا ماه گذشته یک هیأت را به افغانستان فرستاد تا امکان بازگشت دیپلمات‌هایش به کابل را ارزیابی کند.

این اتحادیه دسترسی لازم برای اجرای موثر بسته کمکی‌اش به افغانستان را که حدود یک میلیارد یورو است، بدون حضور خود در کابل، ممکن نمی‌داند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۳
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۱۰ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۳
جنگ سوم جهانی در خاورمیانه و بین مسلمانان از مدتها قبل آغاز شده

طالبان ، القاعده ، داعش ، ترکیه ، آذربایجان ، افغانستان ، پاکستان ، عراق ، سوریه ، یمن ، عربستان ، لیبی و ......

همه و همه با نقشه همان اروپاییان ملعون
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۲۳:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۳
روسیه چه نفعی براتون داره که با وجود انواع خیانت ها و بی احترامی ها حتی جیکتون هم در نمیاد؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۲۷ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۴
غنی ساززی پیشرفت کرد گرسنگی هم پیشرفت کرد
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟